V tornádem zasažené Moravské Nové Vsi opět funguje stálá pobočka pošty

20. leden 2022

V Moravské Nové Vsi na Břeclavsku po několika měsících znovu otevřela pobočka České pošty. Ta byla mimo provoz od loňského června, kdy ji poničilo tornádo a dočasně ji nahradila mobilní pošta.

Oprava domu stála prozatím šest milionů korun. Přestože práce nejsou u konce, můžou pobočku místní naplno využívat.

„V pobočce a v jejím okolí budou i nadále probíhat stavební práce nebo úpravy, ale provoz pobočky už není život ohrožující. Z toho důvodu se tam vracíme, ale k žádným velkým změnám tam zatím nedošlo,“ říká mluvčí České pošty Ivo Vysoudil.

Do obce zajížděla několik měsíců mobilní pošta. Což je dodávka, která umí skoro to stejné, co kamenná provozovna. Dají se skrz ni poslat zásilky, zaplatit složenky, vybrat peníze i koupit noviny. V České republice jsou celkem dvě tato auta. Jedno momentálně objíždí obce na Mělnicku ve Středočeském kraji, druhé vypomáhalo několik měsíců právě v tornádem zasažených oblastech. Předtím zase jezdila v obcích, na která se vztahovala uzávěra kvůli protikoronavirovým opatřením. Mobilní poštu začala Česká pošta využívat zhruba před rokem a stále ji provozuje ve zkušebním režimu.

autor: Petr Tichý
Spustit audio

Související