Tipy na víkend: průvod svaté Lucie v Rosicích, svěcení mladých vín nebo předvánoční Mikulov

13. prosinec 2019

Na víkend jsme pro vás vybrali převážně předvánočně laděné akce.

Průvod sv. Lucie v Rosicích

  • 14. prosince, Rosice

Přijďte se radovat i bát jako rodina! Tradičním lampionovým průvodem masek sv. Lucie vyvrcholí sobotní Vánoční jarmark, který se uskuteční 14. prosince na rosickém zámku. Průvod vychází v 17 hodin z vnitřního nádvoří rosického zámku. Lampionky si můžete i vyrobit, a to od 13 do 17 hodin v zámeckém šenku.

Svěcení mladých vín roku 2019

  • 14. prosince, KD Pouzdřany

Slavnost začne posvěcením mladých vín místních a okolních vinařů farářem s následnou volnou degustací představených vín za doprovodu Mužáku z Popic. Chybět nebude ani tradiční vinařské občerstvení.

JINAK pro Ježíškova vnoučata

  • 14. prosince, Jazz bar U kouřícího králíka v Brně

Zveme vás na vánoční koncert s písničkami Jany Kobylinské, jehož výtěžek poputuje na projekt Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata. Host: CASPERRO68

Vánoce pod radnicí v Mikulově 2019

  • 14. – 15. prosince, Mikulov

Přijďte si vychutnat předvánoční atmosféru starobylého Mikulova. Čeká vás vánoční jarmark s tradičními řemesly a dobrotami. Koledy vytvoří slavnostní a poklidnou atmosféru, ochutnáte rybí speciality, svařené víno, punč nebo si můžete pořídit ručně vyrobený dárek pod stromeček.

Vánoční jarmark v Hodoníně

  • 15. – 22. prosince, 11 – 20 hodin, Masarykovo náměstí Hodonín

Jarmark se uskuteční nově na Masarykově náměstí, kde bude spousta útulných dřevěných stánků plných vánočních dobrot, svařeného vína a punče. První den jarmarku projde velký průvod vánočních postav.

Spustit audio