Tipy na víkend: přehlídka severských filmů, likvidace vánočních stromků jinak a nedělní pohádky

Kino náročného diváka (tedy brněnské Kino Art) zahájí festival severských filmů a na netradiční akci si můžete za donesený vánoční stromek opéct špekáček.

SCANDI 2020

  • 10. – 12. ledna, Kino Art Brno

Známá jména i nové objevy, hrané filmy i dokumenty, to vše přinese další ročník přehlídky severských filmů SCANDI, která bude už po šesté uvedena do českých kin. Tematickým zaměřením přehlídky jsou s odkazem na loňský islandský hit „ženy na válečné stezce“ – ženy jako vůdkyně deroucí se do popředí. Ženám, ať už v postavení režisérek, scenáristek nebo hereček, bude věnována celá sekce zahrnující šest snímků včetně tří premiér.

Likvidace vánočních stromků trochu jinak

  • 11. ledna, Černozemní v Brně, u hřiště na pétanque

DDM Helceletka pořádá netradiční akci – pálení vánočních stromků. Za každý donesený vánoční stromek dostane dítě špekáček, který si může opéct. S pořádáním a dozorem pomáhají místní hasiči.

Nedělní pohádky pro děti ve Znojmě

  • 12. ledna, Znojemská Beseda – štukový sál

Ve Znojemské Besedě jsou pro děti po celou zimu připraveny nedělní pohádky, vždy v 15:00 a 16:30. Divadlo Tramtárie uvede tuto neděli Pohádku o mašinkách – veselé vyprávění o velkých i malých mašinkách, nezbedných i statečných, hodných i nafoukaných.

Zimní prohlídková trasa na zámku v Bučovicích

  • do 29. března, Zámek Bučovice

Ne všechny památky mají v zimě zavřeno, na zámku v Bučovicích můžete navštívit expozici Moravský aristokrat v labyrintu světa i v zimním období. Nahlédnete zde do života moravských aristokratů, dozvíte se, jak získávali vzdělání, majetek či jakým koníčkům se věnovali.

Spustit audio