Tipy na víkend: pochod slováckými vinohrady, bohutické slavnosti nebo otevřený Masarykův okruh

4. říjen 2019

První říjnový víkend nabízí turistický pochod, bohutické slavnosti plné jídla a pití, ale také otevřenou dráhu na Masarykově okruhu.

Pochod slováckými vinohrady

  • 5. října, Slovácko

Další ročník Pochodu slováckými vinohrady se koná při příležitosti 100. výročí založení Československa. Start od hotelu Grand v Hodoníně a z Dolních Bojanovic. Cíl všech tras najdete v areálu vinných sklepů Nechory u Prušánek. Trasy oblíbeného pochodu jsou vedeny stezkami mezi vinohrady na Slovácku a Podluží.

Baron Trenck: Nová tvář legendy

  • do 31. prosince 2019, hrad Špilberk, Brno

Brněnští specialisté pracovali tři roky na výzkumu mumie barona Trencka. Výsledky tohoto projektu jsou od 3. října 2019 představeny na výstavě Muzea města Brna na hradě Špilberku. Prezentován bude nový rekonstruovaný model postavy barona Trencka. Na své si přijdou i zájemci o 3D technologie, k vidění zde bude řada třídimenzionálních tisků rekonstruovaných částí mumie.

Podzimní bohutické slavnosti 2019

  • 5. října, Bohutice

Pro návštěvníky je připraven bohatý program: zabíjačka a zabíjačkové speciality, několik druhů bohutického burčáku a meruňkovice, řízené degustace bohutických vín, cimbálová muzika, šermířské souboje, vystoupení žonglérů a kejklířů, přehlídka historického spodního prádla a mnoho dalšího. Program uzavře večerní ohňostroj.

Den otevřených dveří v ČSAD Kyjov

  • 5. října, Kyjov

70 let ČSAD Kyjov, 60 let místní autobusové dopravy a 15 let IDS JMK. Tuto sobotu bude od 10 do 16 hodin Den otevřených dveří v ČSAD Kyjov – v areálu v části Boršov bude i výstava historických vozidel, a dokonce tři z historických autobusů budou podle svého jízdního řádu objíždět Kyjov i okolí.

Den otevřené dráhy na Masarykově okruhu v Brně

  • 6. října, od 9 do 17 hodin, Brno

Program na dráze je jasný. Jízdy veřejnosti od začátku do konce! V rámci doprovodného programu se můžete těšit na spolujízdu v závodním voze, motokáry, F1 simulátor. Součástí letošního programu Dne otevřené dráhy je charitativní spolupráce s Dětským domovem Dagmar. V rámci tohoto partnerství se pojede i závod zručnosti. Přijďte podpořit dobrou věc!

autor: Radek Bortlík
Spustit audio