Tipy na víkend: masopustní veselí ve Vrbovci, vila Löw-Beer dětem či hravá výstava dějin

Období fašanků je tady a tak můžete o tomto víkendu vyrazit za zábavou například do Mikulova či Vrbovce, který leží nedaleko Znojma.

Vila dětem: Vila všemi smysly

  • 23. února, vila Löw-Beer v Brně

Poznejte vilu Löw-Beer jinak! Na děti čeká zábavná a dobrodružná stezka, při které zapojí všechny smysly a odhalí tajemství běžným návštěvníkům skrytá. Více informací najdete tady.

České dějiny v Hodoníně

  • do 23. února, ZUŠ Hodonín

Díky unikátní výstavě nazvané České dějiny se návštěvníci hravou formou seznámí s důležitými postavami naší i světové historie i milníky dějin. V reálné podobě, výšce, dobovém oblečení i s replikami k daným osobnostem – bude tu Karel IV., Cyril a Metoděj, Jan Hus, Marie Terezie či Napoleon Bonaparte.

Masopust ve Vrbovci

  • 22. února, Vrbovec

Rej bláznivých masek, obchůzková muzika „šraml kapely“, spousta legrace, dobré nálady, jídla a pití nevyjímaje, je po roce opět tu! Začíná se v sobotu od 9:30 u Obecního úřadu ve Vrbovci.

Fašanková obchůzka v Mikulově

  • 22. února od 9:30, Mikulov

Jako každoročně se před popeleční středou v Mikulově uskuteční fašank s obchůzkou po městě s několika zastávkami a tradičním mečovým tancem. Masopustní veselí a dobrou náladu podpoří i dechová hudba, která masky doprovází. Můžete těšit na zabijačkové speciality, svařené víno, masopustní posvícení s harmonikářem a cimbálkou nebo ochutnávku slivovic.

Spustit audio