Tipy na víkend: fašank v Mikulově, výstava kamélií nebo košt pálenek

8. březen 2019

Na tento víkend jsme vybrali například pozvánky na fašank v Mikulově, košt ovocných pálenek nebo výstavu pohádkových kostýmů.

Fašanková obchůzka v Mikulově

  • 9. března, Mikulov

Fašank se v Mikulově slaví v sobotu 9. března masopustním rejem, který začne na Náměstí. Letos je to již 30. ročník akce pořádané Národopisným spolkem Pálava. Přijďte se bavit na Náměstí, uvidíte průvod masek a tradiční mečový tanec Pod šable. Kromě fašankové obchůzky se můžete těšit na zabijačkové speciality, svařené víno, masopustní posvícení s harmonikářem a cimbálkou, ochutnávku slivovic nebo na prohlídku města.

Košt ovocných pálenek, likérů a pomazánek

  • 9. března, 14 hodin, Kulturní dům Svatobořice-Mistřín

Spolek Mankyz připravil populární košt, na kterém bude letos k ochutnání neuvěřitelných 2 700 vzorků pálenek a likérů ze sedmi zemí Evropy. Každoročně jsou mezi účastníky i oblíbení herci David Suchařípa a Pavel Nečas.

Soví noc

  • 9. března od 17 hodin, NPR Děvín

Povídání o sovách, noční vycházka za sovami a ukázka jejich odchytu. Počet účastníků je omezen, proto pořadatelé žádají o nahlášení účasti. V případě deště či silného větru se akce nebude konat. Předpokládaný konec akce ve 21 hodin, možno se však kdykoliv odpojit.

Růžové kamélie

Svátky kamélií

  • 8. – 17. března, Státní zámek Rájec nad Svitavou

Státní zámek Rájec nad Svitavou zve na tradiční květinovou výstavu kamélií s názvem Svátky kamélií, která se uskuteční v interiérech reprezentačního přízemí a zámecké kaple. Letošní téma zavede návštěvníky do vánočních, velikonočních, plesových či narozeninových časů a připomene jejich tradice ve spojení se zámeckými interiéry, keři a květy kamélií a dalšími rostlinami.

Výstava Princezny a hrdinové

  • do 28. dubna, Letohrádek Mitrovských, Brno

Barevná a hravá výstava s padesátkou legendárních kostýmů princezen, princů i padouchů z nejznámějších filmových pohádek z Barrandova čeká v Letohrádku Mitrovských v Brně.

Spustit audio