Strom splněných přání Oblastní charity Brno

6. prosinec 2007

Brňané mohou od tohoto týdne udělat radost mentálně postiženým lidem, o které se stará Oblastní charita Brno. V Obchodní galerii Orlí totiž opět stojí Strom splněných přání, který vybízí k vykonání dobrého skutku formou dárku pro některého z klientů Chráněného bydlení svatého Michaela či Effety.

Akci Strom splněných přání tradičně pořádá Oblastní charita Brno, konkrétně její dvě zařízení a to Effeta (denní stacionář) a Chráněné bydlení sv. Michaela. Uživatelé těchto projektů připravují v předvánočním čase ručně zhotovená přáníčka, do kterých napíší svá přání. Ta pak čekají na hodné lidi, kteří přání utrhnou a dle svých možností splní. Zakoupený dárek pak přinesou pod strom, odevzdají dobrovolníkům a ti ho schovají do doby, než v Effetě a v Chráněném bydlení sv. Michaela nastane vánoční nadílka.

" Dárky, které jsou napsané na přáníčkách přijdou do osobního vlastnictví klientů. Věci navíc budou využity v obou zařízeních podle potřeby." Říká vedoucí Effety Vladimír Hejtmánek. Přání většiny klientů jsou skromná. " Ta škála těch dárků je velká. Mnozí si přejí plyšové hračky a podobně." Uvedl ředitel Oblastních charity Brno Karel Kosina.

Kromě věcných darů mohou kolemjdoucí přispět i penězi do zapečetěné pokladničky. Výnos bude samozřejmě opět použit ve prospěch klientů Effety a Chráněného bydlení sv. Michaela. Strom splněných přání najdete v obchodní galerii Orlí do 19.prosince.

Spustit audio