SOUTĚŽ: Budoucí žurnalisté se představují a bojují o první hlasy posluchačů

10. listopad 2018

Desítky novinářů z veřejnoprávních i komerčních médií se v pátek 9.listopadu v Brně podělili o své zkušenosti z praxe.

Návštěvníci Fakulty sociálních studií Masarykovy Univerzity mohli na Multimediálním dnu v atriu fakulty navštívit například přednášky o dezinformacích, vidět praktické ukázky natáčení rozhlasových zpráv a reportáží nebo si vyzkoušet práci před kamerou. Mohli také nahlédnout do zákulisí živého vysílání studentské televize – k vidění byla práce studentů fakulty v režii, studiu i terénu.

Multimediální den 2018 na FSS MU

Účastníci akce si mohli před fakultou na Komenského náměstí prohlédnout nejmodernější rozhlasový přenosový vůz a také prokázat svoje znalosti o rozhlasu a při té příležitosti si zasoutěžit o drobné dárky. Otázky byly mnohdy záludné – kolik pípnutí má v současné době v rozhlase časové znamení nebo jak se jmenuje dopravní relace Českého rozhlasu?

U stánku Českého rozhlasu si žáci a studenti vyzkoušeli čtení zpráv. Jejich příspěvky vám přinášíme níže. Kdo by se vám líbil jako potenciální zprávař či redaktor? Pro svého favorita můžete hlasovat do pátku 16. listopadu do 10 hodin. Vítěze digitálního rádia vyhlásíme tentýž den v odpoledním vysílání Českého rozhlasu Brno.

Multimediální den 2018 na FSS MU
Multimediální den 2018 na FSS MU
Multimediální den 2018 na FSS MU
Multimediální den 2018 na FSS MU
Multimediální den 2018 na FSS MU
autor: lop
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.