Skanzenu Isarno v Letovicích nadále hrozí srovnání se zemí

Letovičtí radní na svém posledním zasedání zatím nerozhodli, co bude dál s tamním keltským skanzenem Isarno. Možné tak i nadále zůstavají dvě varianty. Buď se najde nový nájemce areálu anebo město nechá stavby na svých pozemcích v bývalém lomu srovnat se zemí. Isarno patří hlavním turistickým atrakcím Letovic.

Rada definitivní rozhodnutí odsunula o tři týdny proto, že se našel údajný zájemce o provozování areálu. Ten musí do dalšího zasedání letovické městské rady dodat podrobný projekt a vypořádat se s předchozími nájemci. „Pokud se tak nestane, budu velmi zklamaný. Pak už totiž nebude možné nic jiného, než Isarno nějak zlikvidovat," uvedl starosta Letovic Vladimír Stejskal.

Isarno v Letovicích

Isarno stojí v opuštěním lomu u Letovic na městských pozemcích. Skanzen je tvořen několika napodobeninami keltských budov ze dřeva, bláta a dalších přírodních materiálů.

Problémy Isarna v Letovicích začaly v roce v roce 2010. Soukromý subjekt, který měl městské pozemky pronajaty, oznámil, že končí s podnikáním. Město proto vypovědělo nájemní smlouvu. Od té doby se hledá nový provozovatel.

autor: Michal Záboj
Spustit audio