RECEPT - Česnekovou omeletu a bezlepkové Plněné řízky

5. leden 2004

Česneková omeleta
6 brambor vařených ve slupce,1 menší cibule,1 pórek, 6 stružků česneku, 1/4 l mléka4 vejce, sůl, drcený kmín ,olej, kečup, zelená petrželka, hrst nakrájené kapusty.

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Na větší pánvi na oleji zpěníme pórek a cibuli nakrájené na drobno, přidáme česnek nakrájený na plátky, kapustu a brambory. Orestujeme ,pak zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem, solí a drceným kmínem a necháme zvolna ztuhnout. Hotovou omeletu ozdobíme kečupem a zelenou petrželkou.

Bezlepkové plněné řízky
4 ks vepřových řízků, 100g tvrdého sýru, 100 g pravé šunky, 1 vejce, mléko, drcený česnek, bezlepková mouka (Mantler, Promix-Uni), kukuřično-rýžová instantní kaše, sůl, olej na smažení

Maso naklepeme, osolíme a naplníme plátkem tvrdého sýru, šunky a přidáme drcený, nebo nasekaný česnek. Maso svineme a spíchneme párátkem. Obalíme v bezlepkové mouce, vajíčku s troškou mléka a na konec v kukuřično-rýžové instantní kaši. Řízky nepokládáme na sebe, lepí se! Ihned je smažíme v rozpáleném oleji. Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši.

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Spustit audio