Radek Štěpánek pokřtí v Zoo Brno lva, Michaela Salačová párek levhartů

Hned dva kočičí křty mají před sebou návštěvníci brněnské zoo. V listopadu se narodil párek levhartů a na konci prosince loňského roku pak i dvě lvíčata.

Jak informoval mluvčí zoo, lvíčata za sebou mají už druhou veterinární prohlídku, při které odborníci zjistili, že za dva týdny přibrali lvíčata dva kilogramy.

Kmotrem malého lva se v dubnu stane bývalý tenista Radek Štěpánek, jméno pro malou lvici vyberou lidé na facebookovém profilu zoo.

„Stát se kmotrem malého lvíčka je pro mě ohromná čest. Lev je zvíře, které mě provázelo celou mou kariérou. Je to symbol bojovnosti, síly a vytrvalosti. Už teď se těším na jarní křest. Návštěva zoo minulý týden byl pro mě ohromný zážitek, i když musím přiznat, že rodiče mého kmotřence si u mě získali ohromný respekt. Stejně jako ti, kteří se o ně starají,“ řekl Radek Štěpánek.

Radek Štěpánek na návštěvě u brněnských lvů.

Křest malých lvů se uskuteční v dubnu. Přesné datum zatím vedení zoo nestanovilo a upřesní jej v březnu po dohodě s hrdým kmotrem. Hlasování o jméně pro malou lvici začne už v pondělí 5. března.

Datum křtu dvojice levhartů už zoo stanovila. Slavnostní akce se uskuteční v sobotu 24. března současně s Vítáním jara v Zoo Brno. Kmotrou obou mláďat se stane autorka brněnského Cool Brno Blogu Michaela Salačová.

Jedno z levhartích mláďat, která se narodila v listopadu v Zoo Brno

Ještě před vší tou slávou se ale zoologická zahrada už tuto sobotu zapojí do Světového dne volné přírody. Hlavním tématem jsou právě velké kočky. Návštěvníky čeká komentované krmení u tygrů, levhartů a lvů, pořadatelé pro ně připraví i stezku s informacemi o tom, jak se těmto druhům vede ve volné přírodě.

autor: ska

Související