Prožijte příjemné Velikonoce společně s Českým rozhlasem Brno

26. březen 2024

Užijte si svátky jara s Českým rozhlasem Brno. Co posluchačům nabídneme během letošních Velikonoc?

Na Velký pátek 29. dubna bude hostem dopolední poradny v Apetýtu cukrářka a pekařka Petra Burianová. Ta přiblíží postupy na tradiční velikonoční pečení, ať už na mazanec nebo vrkoč.

Od 17 hodin potom uvedeme dvě četby Bohumila Hrabala. V té první s názvem Na Brno svítí jen slunce zavzpomíná autor na dětství prožité v Židenicích. Druhá s názvem Teď mi to teprve došlo! je koláží brněnských motivů z trilogie Bohumila Hrabala Svatby v domě, Vita Nuova, Proluky a textu Kdo jsem. Obě díla si můžete po dobu 28 dní poslechnout na našem webu a také v aplikaci mujRozhlas.

Na Velikonoční pondělí 1. dubna připravil hudební dramaturg Jaroslav Kneisl sestřih závěrečného koncertu prvního ročníku rozhlasové přehlídky Barevný zpívající svět Jaromíra Nečase, který se uskutečnil v pátek 23. února 2024 v brněnském HaDivadle.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.