Policie v Brně v pondělí odpoledne uzavřela ulici Příkop kvůli havárii vody

6. květen 2019 14:18

Voda unikala z potrubí již v neděli, během níž Brněnské vodárny a kanalizace obnovily dodávky do okolních domů. Oprava havárie si však vyžádá více dnů.

Policisté v Brně v pondělí odpoledne uzavřeli ulici Příkop kvůli havárii vody v Bratislavské ulici. Není totiž možné projet z Příkopu na Bratislavskou a dále na Koliště. Policie proto doporučuje řidičům, kteří přijíždějí ze severu, odbočit ze Sportovní ulice už na Pionýrskou a ideálně vůbec nevjíždět dále kolem Lužánek k ulici Milady Horákové a Příkopu, pokud zde nemají cíl cesty. Informoval o tom mluvčí brněnských policistů David Chaloupka. Oprava vodovodu potrvá patrně do konce týdne.

Křižovatku Cejlu s Kolištěm řídí regulovčík, který umožňuje odbočit vlevo na Koliště, což není za běžných okolností možné.
David Chaloupka, mluvčí brněnské policie

Havárie a uzavírka koncového úseku Bratislavské v pondělí působila v brněnské dopravě velké problémy. Policisté proto umožnili provizorně alespoň průjezd ulicí Ponávka kolem Úrazové nemocnice, kde se řidiči připojí na Cejl. "Křižovatku Cejlu s Kolištěm řídí regulovčík, který umožňuje odbočit vlevo na Koliště, což není za běžných okolností možné. Nicméně Ponávka je ulice, která nemůže náporu aut sloužit dlouhodobě, proto už na ní nebude možné od Příkopu během odpoledne projet. Lidé se dostanou pouze k IBC," řekl Chaloupka.

Voda unikala z potrubí již v neděli, během níž Brněnské vodárny a kanalizace obnovily dodávky do okolních domů. Oprava havárie si však vyžádá více dnů. Bratislavská je jednou z ulic, které vznikaly na konci 19. století a na rozdíl například od souběžné Francouzské dosud čeká na zásadní opravu sítí vedených v podzemí.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související