Plesné tašky
Vyzkoušejte recept od naší posluchačky Anny Režňákové z Valtic. Jde o specialitu z nedalekého Hlohovce, kde se prý jí k fazolové polévce. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budeme potřebovat:
800 g den předem uvařených oloupaných brambor
100 g krupice
200 g hrubé mouky
1-2 vejce
lžičku až dvě octa
sůl
sádlo na promaštění
Postup:
1. Suroviny zpracujeme v těsto, které potom rozdělíme na menší dílky.
2. Rozválíme asi na půl centimetru silný plát a hodně promastíme rozpuštěnými sádlem. Posolíme a posypeme hrubou krupicí.
3. Smotáme do závinu a rozkrajujeme asi na deseticentimetrové dílky, které pomažeme sádlem a klademe na důkladně vymazaný plech.
4. Pečeme na 190 stupňů asi půl hodiny dokřupava.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.