Grilované broskve
Vyzkoušejte recept od Lenky Jíšové ze Znojma. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budeme potřebovat:
zralé měkčí broskve (případně nektarinky)
olivový olej
rozmarýn
špetka soli a pepře
Postup:
1. Rozpůlené a vypeckované plody potřeme okořeněným olejem a grilujeme na mřížce, nebo kameni.
2. Hotové jsou, když se dužina lehce zatáhne dozlatova, nebo se na slupce udělají malé puchýřky. Podáváme pokapané medem se zmrzlinou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.