Plesné tašky

Vyzkoušejte recept od naší posluchačky Anny Režňákové z Valtic. Jde o specialitu z nedalekého Hlohovce, kde se prý jí k fazolové polévce. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budeme potřebovat:
800 g den předem uvařených oloupaných brambor
100 g krupice
200 g hrubé mouky
1-2 vejce
lžičku až dvě octa
sůl
sádlo na promaštění

Postup:
1. Suroviny zpracujeme v těsto, které potom rozdělíme na menší dílky.

2. Rozválíme asi na půl centimetru silný plát a hodně promastíme rozpuštěnými sádlem. Posolíme a posypeme hrubou krupicí.

3. Smotáme do závinu a rozkrajujeme asi na deseticentimetrové dílky, které pomažeme sádlem a klademe na důkladně vymazaný plech.

4. Pečeme na 190 stupňů asi půl hodiny dokřupava.

autor: Zuzana Plíšková