Paprikové lusky s houbami, masem a rýží

Recept zazněl ve středečním Apetýtu, kterým provázela Zdenka Dufková.

Suroviny:
8 větších paprik, 400 g vepřového, hovězího nebo kuřecího masa bez kosti, 200 g dušené rýže, 80 g žampionů nebo směsi hub, 80 g másla, ½ šálku sladké smetany, ½ šálku strouhaného tvrdého sýra, 2 žloutky, hladká mouka, petrželová nať, sůl

Postup:Kuřecí nebo jiné maso nakrájíme na menší kousky a dusíme na polovině másla s pokrájenou cibulí doměkka. Když šťáva vysmahne, zaprášíme ji moukou a rozvaříme.

Pak přidáme polovinu na plátky pokrájených podušených žampionů. Dušenou rýží, podušeným masem a touto směsí naplníme vyčištěné papriky. Ty vložíme do ohnivzdorné mísy, kterou vymastíme máslem, podlijeme je vodou a dusíme doměkka.

Nakonec je ještě zalijeme smetanou se žloutky a posypeme zbytkem hub. Povrch ozdobíme strouhaným sýrem. Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.

autor: Zdena Dufková