Nedělní Noční linka: Co je to štěstí?

19. srpen 2018

„Já su tak štastné!“ je legendární věta, kterou v červenci před čtyřiceti lety řekl v přerovském dialektu plavec František Venclovský, když se mu podařilo přeplavat kanál La Manche.

Pocity štěstí ale nemusíme prožívat jen při velkých událostech. Je to taková jiskřička, která může rozsvítit naši duši, naše tělo při mnohem obyčejnějších situacích. Najednou se Vám zrychlí dech, cítíte úžasné uvolnění a ve tváři se vám objeví drobný či široký úsměv.

Je to jeden z nejkrásnějších pocitů, které nám život přináší.

Kdy jste byli v životě nejvíc šťastní? Který okamžik v životě, ale třeba i v poslední době jste prožívali s pocitem štěstí a radosti?

Mnozí můžete s hrdostí říct, že prožíváte šťastný život, jiní se radují a jsou šťastní při obyčejných věcech. Jedete třeba na výlet a před vámi se objeví nečekaně krásný kus přírody, radujete se, když za Vámi přijde rodina, kamarádi, narodí se dítě, uzdravíte se z těžké nemoci...

Kousek malého štěstí a radosti prožívají přátelé, když se po čase setkají třeba v malé hospůdce a ťuknou si orosenou sklenicí piva či vína.

Kdy jste byli docela obyčejně šťastní? Jakou krásnou chvíli jste v poslední době zažili? Na to se bude ptát Marcela Vandrová v nedělní Noční lince.

autor: Marcela Vandrová
Spustit audio