Mám ráda, když se děj knihy odehrává v místech, kde to znám, říká autorka mystery příběhů

18. duben 2023

Kateřina Karolová je lékařka, blogerka a také autorka thrillerů a mystery příběhů. Miluje zahradničení a svou početnou rodinu. Její nejnovější knižní počin nese název Jiné místo. Kniha obsahuje QR kód, který čtenáře formou hry provede reálnými kulisami příběhu, a ti se tak budou moci projít ve stopách hrdinů knihy.

„Oblastí kolem Luhačovic jezdím každý den do práce skrz les a je to nádherná cesta. Je tam úžasná atmosféra, ráno se tam drží slabá mlha a člověk projíždí serpentinami. Děj, který mě napadl, jsem cíleně situovala do míst, kde to znám. Protože to mám v knížkách sama ráda. A nakonec jsme z toho vytěžili hru, kterou si čtenáři mohou zkusit zahrát, když knížku dočtou a projít se tak místy, kudy šli hrdinové,“ popisuje autorka Jiného místa. Momentálně má rozepsanou další knížku, tentokrát o jižních Čechách.

Kde hledá inspiraci k sepsání svých románů? Jak se dá skloubit práce lékařky a spisovatelky? Čím ji fascinuje svět tajemných příběhů? Poslechněte si Apetýt, moderuje Lucie Hostačná.

Spustit audio

Související