Majitelé vstupenek na zrušené závody MotoGP v Brně dostanou zpátky peníze

Držitelé propadlých vstupenek na zrušené závody MotoGP v Brně dostanou zpět své peníze. Dnes to odsouhlasili zastupitelé města. Jde o 16 tisíc lístků za 36 milionů korun. Peníze lidem dluží Spolek založený Brnem a Jihomoravským krajem. Ten do loňska Velkou cenu silničních motocyklů pořádal. Kvůli desetimilionovým dluhům ale skončí v insolvenci.

„Umožníme vrátit peníze lidem bezprostředně, nebudou muset čekat na ukončení insolvenčního řízení,“ říká primátorka Brna Markéta Vaňková z ODS. Peníze lidem vrátí Turistické informační centrum, které lístky prodávalo.

Diváci kvůli tomu musí vyplnit formulář na webu infocentra. Lidé mají tři roky na to, aby se o peníze přihlásili. Dodává ředitelka TICu Jana Janulíková: „My jsme schopní nejpozději do pěti týdnů od požadavku zákazníka mu vrátit peníze.“

Infocentrum se pak do insolvenčního řízení přihlásí jako věřitel. Společně s promotérskou agenturou Dorna a brněnským Automotodromem. Těm Spolek dluží až 75 milionů korun, některé nároky ale rozporuje.

autor: Tomáš Kremr
Spustit audio

Související