Nejnovější
-
Grily jsou doma
Léto na grilu zná vítěze zahradních grilů! Putují na Vysočinu a do Valašských Klobouků
Celé léto jsme se věnovali grilování a vy jste s námi mohli soutěžit ve velké letní soutěži Léto na grilu a vyhrát zahradní gril. Kdo jsou šťastní výherci?
-
Jídlo
Hermelínu je letos, stejně jako Českému rozhlasu, 100 let. Oslavme to s ním na grilu!
Tento originální český sýr s ušlechtilou bílou plísní spatřil tmu sklepů před 100 lety v Přibyslavi. A právě hermelín nás naučil připravit na grilu šéfkuchař Roman Paulus.
-
Jídlo
Nejlepší recept na domácí tatarku nám prozradil Ivan Vodochodský
Ke grilovaným jídlům milujeme nejrůznější omáčky. A rozhodně vede ta tatarská. „Když uděláte tuhle tatarku, lidi vám urvou ruce,“ říká Ivan Vodochodský.
-
Jídlo
Papriky na grilu nechte zčernat. Pod slupkou na vás čeká aromatická dužina
Paprika nebo lilek jsou poměrně specifické zeleniny pro grilování. Papriku dochutíme až ugrilovanou, lilek nasolíme předem. Jak na to, radí Roman Paulus.
-
Jídlo
Chcete mít skvěle ugrilované klobásky a špekáčky? Nechte si poradit od Ivana Vodochodského
Klobásky, špekáčky nebo oblíbené bílé klobásky chutnají z grilu fantasticky. Má to ale pár pravidel. U koupených klobás nedávejte moc prudký oheň, aby se uzenina nespálila.
-
Jídlo
Grilujete větší kus masa? Aby zůstalo šťavnaté, rozdělte si gril na zóny, radí Roman Paulus
Maso z grilu si představujeme pěkné šťavnaté, žádné vysušené kousky. Jak si připravit gril, aby maso bylo jednoduše skvělé?
-
Jídlo
Jak správně grilovat rybí filety? Zapomeňte na marinádu, nechte vyniknout chuť ryby
Grilování ryb není žádná věda a je to rychlé. „Je potřeba dodržet pár zásadních věcí,“ říká kuchařský expert Ivan Vodochodský. Co radí?
-
Jídlo
Roman Paulus: Zeleninu grilujte vždycky na sucho, až poté marinujte
Grilování se stalo populárním i v průběhu evropských objevitelských cest, kdy se do Evropy dostaly nové suroviny a techniky grilování z různých částí světa.
-
Jídlo
Houby na grilu dle Ivana Vodochodského: Hit pro vegetariány, masožravce i milovníky asijské kuchyně
Pro grilování se hodí spíš mladší houby, ne hřibovité, ty mají konzistenci, která se trochu roztéká. Dobré jsou malé žampiony nebo velké, které přímo vyzývají k naplnění.
O pořadu
Léto na grilu
Po celé léto se věnujeme grilování. Soutěžte s námi v naší velké letní soutěži Léto na grilu a vyhrajte zahradní gril!
Další pořady
-
Slavíci v krabici
Seriál mapující skoro šedesátiletou historii ankety popularity českých a slovenských hudebních interpretů.
-
Šalom alejchem
Magazín o židovském životě u nás i ve světě. O kultuře, náboženství, osobnostech. O židovské současnosti i historii.