Koláč s arašídovým máslem podle Marie Baťové
Zítra Nadace Tomáše Bati ve Zlíně vydá Kuchařku 99 sladkých receptů Marie Baťové. Historické listování kulinářskými deníky Marie Baťové nabízíme také ve čtvrtečních apetýtových receptech.
Více Gabriela Culík Končitíková z Nadace Tomáše Bati.
Budete potřebovat
na korpus:
- 200 g hladké mouky
- 60 g moučkového cukru
- 150 g másla
- 40 g kakaa
- 2 vejce
- 3 lžíce smetany
na náplň:
- 300 g tvarohu
- 200 ml smetany
- 150 g arašídového másla
- 2 vejce
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
Postup:
- Máslo necháme změknout, přidáme moučkový cukr a kakao.
- Pak dáme mouku, vejce a smetanu.
- Vypracujeme těsto a necháme ho asi dvacet minut odpočinout v chladu.
- Mezitím připravíme arašídový krém.
- Tvaroh smícháme se smetanou, přidáme arašídové máslo, vejce, moučkový cukr a vanilkový cukr.
- Vyšleháme hustý krém.
- Těsto prsty rozprostřeme do koláčové formy (můžeme i vyválet a vložit do formy).
- Nahoru dáme krém.
- Pečeme asi třicet minut v troubě rozpálené asi na 170 stupňů.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.