Kam vyrazit o víkendu? Tentokrát do otevřených sklepů na celé jižní Moravě

Máme pro vás kulturní tipy.

Pokud ještě pořád netušíte, co byste mohli podniknout o nadcházejícím víkendu, máme pro vás několik tipů. Na své si tentokrát přijdou hlavně milovníci dobrého vína, protože zrovna teď se otevírá většina sklepů na jižní Moravě.

Vinobus VOC Znojmo

15 zastávek, 66 kilometrů a 19 vinařství. Krásy Znojma a přilehlých obcí, výhled na vinice, ochutnávky vín – a spousta dalšího. Objevujte krásy Znojemska s Vinobusem VOC Znojmo. Jízda Vinobusem je doprovázena průvodcem. Cyklisté jsou vítáni! Vinobus na všech 15 zastávkách vždy 15 minut počká, aby lidé mohli ochutnávat víno.

Ještě před startem hlavní turistické sezony v květnu vyrazí Vinobus VOC Znojmo na svou trasu po vinicích a vinařstvích poslední dva dubnové víkendy, kdy navíc návštěvníci nemusí platit jízdné. Jízdní řád v obě soboty i neděle bude stejný jako v loňské sezoně, letos vyjede Vinobus do třetí sezony. Pojede třikrát denně s odjezdem z Masarykova náměstí ve Znojmě v 10:00, 13:00 a 16:30.

 Noc otevřených sklepů Velké Němčice 2018

Spolek velkoněmčických vinařů srdečně zve všechny milovníky vinného moku na již 8. ročník Noci otevřených sklepů ve Velkých Němčicích v sobotu 21. dubna 2018 od 14 hodin. Můžete se vypravit cestou necestou po sklípcích místních malovinařů a ochutnat produkty jejich celoročního snažení.

Začíná se ve 14:00 hodin, konec akce a vyhlášení největšího cestovatele po sklípcích bude ve 22:00 hodin.

Připraveni jsou na vás samozřejmě hlavně vinaři, kteří vám otevřou své sklípky a nabídnou své nejlepší víno. Pobavit se můžete také u cimbálové muziky nebo se občerstvit v základním táboře.

Jarní otevřené sklepy v Moravské Nové Vsi

Vinařský spolek Moravská Nová Ves zve všechny vinaře, příznivce i milovníky kvalitního moravského vína v sobotu 21. dubna 2018 v době od 10.00 do 19.00 hodin do autentických prostor sklepních uliček U nádraží, Výmol a Zátiší v Moravské Nové Vsi k návštěvě 25 - 30 otevřených vinných sklepů.

Den otevřených sklepů v Mutěnicích

Přijďte se seznámit s Mutěnicemi na den otevřených sklepů. Čeká vás prohlídka v téměř třiceti sklepích drobných vinařů v jednom areálu. 10. ročník je tu! Už v sobotu od 10 do 19 hodin.

Festival otevřených sklepů – Jaro na Znojemsku

Po celý víkend můžete navštívit až 30 otevřených sklepů v 5 obcích. Celkem lze ochutnat až 300 vín ve volné degustaci. Nebude chybět kyvadlová doprava mezi obcemi a vinařský, gastronomický a kulturní program po celou dobu festivalu.

Vaše tipy a pozvánky na akce můžete posílat na e-mailovou adresu                             radek.bortlik@rozhlas.cz

Spustit audio