Jak vyčistit kalný vývar?

Vyčištění vývaru je poměrně drahá záležitost. Pokud čistíme vývar bílkem, což je nejlevnější forma, neděláme nejlépe. Bílek totiž vývaru vezme všechnu chuť.

Pro vyčištění vývaru je dobré jej nechat do rána zchladit.

Na mlýnku pak pomeleme hovězí maso spolu s mrkví celerem a cibulí. Smícháme s bílkem a kostkami ledu. Metličkou šleháme a postupně přiléváme zakalený vývar. Takto postupujeme tak dlouho, dokud máme vývar. Taková směs sice na první pohled vypadá ošklivě, ale nelekejte se.

V kastrolu si opečeme na čtvrtky nakrájenou cibuli, která nám pomůže s barvou vývaru. Takto připravenou cibuli přidáme do směsi a necháme na mírném ohni táhnout. Nesolíme! Nakonec scedíme a redukujeme, až dostaneme znovu kvalitní vývar.

autor: Pavel Pospíšil