Husté polévky a jídla, co obsahují tuk. Podzim v kuchyni podle šéfkuchaře Petra Svoreně
6. říjen 2025
Jaká jídla zařadit do vašeho podzimního jídelníčku? „Určitě husté polévky v tomto počasí a taky jídla, co obsahují tuk – to už vymýšlely naše babičky – bůčky a kořeněná jídla, co vás zahřejí zevnitř,“ doporučuje šéfkuchař Petr Svoreň. Jak kombinovat sladkost švestek s masem? „K vepřovému masu určitě anebo ke kachně či huse,“ dodává. Poslechněte si Dobré rady o tom, jak zpracovat dýně, řepu, zelí, houby i švestky.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.