Husté polévky a jídla, co obsahují tuk. Podzim v kuchyni podle šéfkuchaře Petra Svoreně
6. říjen 2025
Jaká jídla zařadit do vašeho podzimního jídelníčku? „Určitě husté polévky v tomto počasí a taky jídla, co obsahují tuk – to už vymýšlely naše babičky – bůčky a kořeněná jídla, co vás zahřejí zevnitř,“ doporučuje šéfkuchař Petr Svoreň. Jak kombinovat sladkost švestek s masem? „K vepřovému masu určitě anebo ke kachně či huse,“ dodává. Poslechněte si Dobré rady o tom, jak zpracovat dýně, řepu, zelí, houby i švestky.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.