Husté polévky a jídla, co obsahují tuk. Podzim v kuchyni podle šéfkuchaře Petra Svoreně
6. říjen 2025
Jaká jídla zařadit do vašeho podzimního jídelníčku? „Určitě husté polévky v tomto počasí a taky jídla, co obsahují tuk – to už vymýšlely naše babičky – bůčky a kořeněná jídla, co vás zahřejí zevnitř,“ doporučuje šéfkuchař Petr Svoreň. Jak kombinovat sladkost švestek s masem? „K vepřovému masu určitě anebo ke kachně či huse,“ dodává. Poslechněte si Dobré rady o tom, jak zpracovat dýně, řepu, zelí, houby i švestky.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.