Horňácké recepty: Ušubraný regiment

Vyzkoušejte recept na jednoduché a rychlé jídlo našich babiček. Recept od naší posluchačky Kateřiny Sekerkové z Velké nad Veličkou.

Budeme potřebovat:
mouku
vodu
povidla
mletý mák
cukr

Postup:
1. Z mouky s vodou zaděláme řidší těstíčko.

2. Lžičkou tvarujeme malé kousky a vhodíme do vroucí vody.

3. Když vyplavou na povrch, vyndáme je z hrnce a smícháme s horkými povidly, mákem a cukrem. Můžeme podávat i zvlášť.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.