Horňácké recepty: Ušubraný regiment
Vyzkoušejte recept na jednoduché a rychlé jídlo našich babiček. Recept od naší posluchačky Kateřiny Sekerkové z Velké nad Veličkou.
Budeme potřebovat:
mouku
vodu
povidla
mletý mák
cukr
Postup:
1. Z mouky s vodou zaděláme řidší těstíčko.
2. Lžičkou tvarujeme malé kousky a vhodíme do vroucí vody.
3. Když vyplavou na povrch, vyndáme je z hrnce a smícháme s horkými povidly, mákem a cukrem. Můžeme podávat i zvlášť.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?