Horňácké recepty: Ušubraný regiment

Vyzkoušejte recept na jednoduché a rychlé jídlo našich babiček. Recept od naší posluchačky Kateřiny Sekerkové z Velké nad Veličkou.

Budeme potřebovat:
mouku
vodu
povidla
mletý mák
cukr

Postup:
1. Z mouky s vodou zaděláme řidší těstíčko.

2. Lžičkou tvarujeme malé kousky a vhodíme do vroucí vody.

3. Když vyplavou na povrch, vyndáme je z hrnce a smícháme s horkými povidly, mákem a cukrem. Můžeme podávat i zvlášť.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

klasika.jpg

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?