Febiofest v Brně

3. duben 2006

Ode dneška bude Brno patřit jednomu z největších filmových festivalů - Febiofestu. Koná se celkem v sedmi českých a osmi slovenských městech a v Brně letos přinese pětatřicet titulů. Místem konání jsou městská kina Scala a Art, která nabídnou řadu novinek světové tvorby, osvědčené tituly i filmy hudební. Další podrobnosti zjistila Zuzana Kopuletá od ředitele festivalu Fera Feniče.

"Brněnská přehlídka je takovou esencí té pražské. To znamená, že přináší výběr toho nejlepšího. Pokud je v Praze světová premiéra nějakého filmu tak Brno je hned druhým místem kde se ten film zopakuje. Podle mě je to pro diváky přehlednější a jednodušší."

Jak jste spokojeni s návštěvností tady v Brně?

"Brno bylo vždy na tom druhém místě v návštěvnosti. V minulém roce co jsme se vrátili ke klasickým filmům se mi zdá, že ta návštěvnost trochu stagnovala. Přesto věřím, že si nás diváci najdou, protože Brno má skutečně skvělé divácké zázemí a je to velmi kulturní město."

Jak jste spokojeni s kiny, které nabízí město Brno?

"Jsou to klasická kina, která se k Febiofestu hodí. Tato tzv. klubová kina se pro náš festival hodí víc než multiplexy."

Na který film chcete pozvat brněnské diváky?

"Já bych šel na film Nepohodlný. To je film brazilského režiséra, autora filmu Město Bohů, který se mi kdysi strašně líbil a tak jsem velmi zvědavý jaký je jeho následující film."

Spustit audio