Co víte o rozhlase? Vyzkoušejte si ke stému výročí náš malý kvíz

16. květen 2023

Sto let rozhlasu je i sto let mnoha zajímavostí. Vyzkoušejte si, jestli dokážete odpovědět na některé netradiční otázky z rozhlasové historie!

Čtěte také

Sto let fungování rozhlasu na území dnešní České republiky, to je důvod k oslavě. Ale také obsah tisíců stran knih, odborných studií, vědeckých prací. Pásy v rozhlasových archivech by mnohokrát obtočily zeměkouli. Rozhlas byl aktérem dějinných zvratů a událostí, ale i šťastných chvil.

Když začalo vysílání z Prahy (a hned po něm v roce 1924 to brněnské), bylo u vzniku mnoha žánrů a nápadů, kterými se mohli inspirovat zaměstnanci rádií po celém světě. Vždyť to bylo krátce poté, co začala fungovat třeba londýnská BBC.

Zkuste si v našem kvízu několik náhodně vybraných otázek spojených s rozhlasovou historií. Za každou správnou odpověď dostanete ještě malou bonusovou informaci.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.