Aby měli mladí chuť chodit do divadla. HaDivadlo zve do Klubu mladých diváků Brno

25. říjen 2021

Od začátku letošního školního roku se po rozpačitém rozjezdu před dvěma lety (poznamenaném pandemií) skutečně rozbíhá projekt, který propojuje většinu brněnských divadel a zve na svá představení mladé dospělé.

Klub mladých diváků Brno

KMDB neboli Klub mladých diváků Brno se postupně dostává do povědomí širší veřejnosti. Získává také další členy a tím vytváří komunitu mladých brněnských diváků a podněcuje jejich zájem o divadlo. Tento ojedinělý projekt nemá v naší zemi obdoby. Postupně se do něj zapojují i mimobrněnská divadla včetně například Horáckého divadla v Jihlavě.

KMDB nabízí studentům možnost chodit na divadelní představení za velice příznivé ceny a také svým členům poskytuje prostor pro sdílení zážitků a dojmů. Také se snaží o kultivaci jejich diváckého vnímaní prostřednictvím diskuzí.

Mnoho mladých lidí do Klubu vstoupilo právě začátkem října, kdy probíhala zahajovací akce s názvem Warm up. Zde se sešli nejen příznivci a členové Klubu, ale i jeho hlavní organizátorky Marie Rotnáglová a Anna Stránská.

Studentka JAMU, Eliška Kánská, v reportáži přibližuje, jak se lze stát členem, co všechno členství přináší i jaká divadla a konkrétní představení jsou do projektu zapojena. V charakteristických prostorách Alfa pasáže a HaDivadla se setkávají zapálení mladí nováčci, ale i ostřílení členové Klubu mladých diváků Brno a sdílejí svou radost a nadšení z divadla.

autor: Eliška Kánská
Spustit audio

Související