Zlínský kraj se zařadil mezi regiony s nejvyšším nárůstem návštěvnosti.

10. prosinec 2007

Zlínský kraj představil novou grafiku stánku, kterým se bude prezentovat na brněnských veletrzích cestovního ruchu Regiontour a GO 2008. Nová expozice, v níž budou zastoupeny všechny čtyři okresy Zlínska, už nebude zdůrazňovat specifické znaky jednotlivých národopisných oblastí.

Zlínský kraj se bude prezentovat zcela novým stánkem na veletrhu cestovního ruchu. " Důvodem je dlouhá doba stejného vzhledu stánku. Podobnou máme už tři roky. Je přitom třeba kvůli propagaci přicházet stále s něčím novým. I na základě reakcí našich vystavovatelů i návštěvníků na podobu stánku jsme si řekli, že přistoupíme k úplně odlišné grafice. Vybrali jsme při tom takový návrh, který bude nejpřátelštější a nejotevřenější k návštěvníkům," vysvětluje radní Zlínského kraje pro cestovní ruch a kulturu Jindřich Ondruš.

V roce 2008 pojede se stánkem cestovního ruchu Zlínského kraje celkem 72 subjektů. "Bereme to jako vyznamenání a výraz spolupráce," dodává Ondruš.

Zlínský kraj se za rok 2007 zařadil mezi skupiny krajů, které mají největší nárůst návštěvnosti. Jde o větší než 10 procentní nárůst. " Přičítám to zlepšenému marketingu a propagaci. Možná výsledkům našeho velkého dvouletého projektu s názvem - Společná propagace turistických oblastí Zlínského kraje. Přičítám to ale také tomu, že náš kraj má takové krásy a takové služby v turistických zařízeních, že to prostě návštěvníka láká," říká Ondruš.

Zlínský kraj je spíše závislý na domácích turistech. Těch je zhruba 85 procent. Z jiných statistik ale vyplývá, že kraj poposkočil v pomyslné tabulce z 11. na 9. místo v počtu zahraničních turistů. Lidé nejvíce hledají na Zlínsku kulturu, folklor, přírodu, sport a lázeňství.

Spustit audio