Žijeme s vámi: díl 2. Věra Hotařová

29. květen 2014

Dvě otázky moderátorkám pořadu Apetýt.

1. Na kterého z posluchačů nezapomenete?
2. Jakým největší trapas se vám ve vysílání přihodil?

Nejdříve jsem si splnila svůj dětský sen stát se učitelkou v mateřské škole a tu práci si užívala osmnáct let. Když v devadesátých letech začala vznikat komerční rádia, dostala jsem chuť si vyzkoušet novou profesi.

Postupně jsem si ještě doplnila vědomosti na univerzitě v Hradci Králové a přihlásila se na konkurz do Českého rozhlasu Brno. Nyní pracuji ve zlínském studiu.

1. Vzpomínám si na paní, která volala do jedné soutěže a tvrdila mi, že mě špatně slyší a že mi nerozumí. Marně jsme hledali chybu v technice. Přesto paní splnila podmínky soutěže a získala odměnu. Adresu už mi ovšem diktovala její dcera. Ta mi prozradila, že maminka málo slyší, ale chtěla se zapojit do hry. Měla jsem radost, že se jí to přání splnilo.

Věra Hotařová při natáčení rozhovoru s herečkou Eliškou Balzerovou v roce 1996

2. Pozvala jsem si ředitele kulturní instituce, který se jmenoval Mach. Nevím proč, ale říkala jsem mu pane Macho. Zdálo se mi, že je nesvůj, napadlo mě, že má snad trému. Neměl. Po čase jsem se dozvěděla, že od té doby mu přátelé říkají "mačo", což se mu moc nelíbilo.

autor: ČRo Brno
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.