Zásahová jednotka před půlnocí vnikla do domu střelce z Uherského Brodu

25. únor 2015

Devět mrtvých zůstalo po úterní střelbě v Uherském Brodě, a to včetně útočníka, který pak zbraň obrátil proti sobě. Policie chtěla večer prohledat útočníkův dům, v něm se ale zabarikádovala jeho psychicky labilní manželka. Zhruba půl hodiny před půlnocí policie do domu vnikla násilím.

Policejní těžkooděnci pronikli do domu ze zadní strany, a to pomocí motorové pily. Energetici krátce předtím vypnuli v domě proud.

Když policisté ženu odváděli do sanitky, museli ji podpírat. Zřejmě se tedy zhroutila.

V prostorách bytu zůstali kriminalisté i maskovaní policisté. Hledali další důkazy k tomuto výjimečně tragickému případu.

„Ta jeho paní byla šílená.“
„Já jsem ho neviděl tři roky, a ta, běda, když jsem se podíval z paneláku, a ona jenom zjistila, že se dívám do té zahrádky, aj na tebe dojde.“
„My tady v paneláku bydlíme, takže jsme z okna viděli pár výstupů, co ona mívala docela často. Jeho jsem v životě neviděla,“ říkali těsně po činu sousedé manželské dvojice.

Čtěte také

Dvaašedesátiletý Zdeněk K. vešel do restaurace Družba v úterý odpoledne. Začal kolem sebe střílet ze dvou krátkých zbraní. Byl držitelem zbrojního průkazu, jak potvrdil ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

Jeden z návštěvníků restaurace Družba přečkal útok střelce na toaletě, odkud také podle svých slov přivolal policii a zdravotnickou záchrannou službu.

Motiv pachatele zatím není známý. Muž byl údajně nezaměstnaný a prý tvrdil, že ho šikanují úřady. Své oběti si zřejmě vybral náhodně.

Střelba v restauraci Družba v Uherském Brodě
autoři: ČRo , mta , rv
Spustit audio