Všecko, co potřebuji, mám na čtyřech čtverečních metrech naší postele, říká Marta Jandová

Marta Jandová je na veřejnosti vnímána hlavně jako zpěvačka. Je ale taky velmi aktivní na sociálních sítích, moderuje v rádiu, má na YouTube vlastní receptář s názvem JandoVíc a vytvořila i dva deníky pro děti. Sama sebe ale aktuálně vnímá hlavně jako maminku.

Chtěla být už jako malá holka stejně jako její táta zpěvačkou? „Já jsem se dušovala, že v životě nikdy nebudu zpěvačka. Máma v můj talent vždycky věřila a táta mě do toho v žádném případě nechtěl tlačit,“ prozrazuje Marta a dodává, že chtěla být překladatelkou – jezdit po světě a tlumočit.

Tyto její sny ale zadupali učitelé při přijímačkách na vysokou školu, kteří jí velmi neurvale tvrdili, že na jazyky nemá talent, ačkoli v té době uměla čtyři. „To mě mrzelo, protože já jsem pro jazyky měla hroznou vášeň. A jak tě někdo takto odradí, tak je hodně těžký to skousnout,“ vzpomíná Marta a konstatuje, že nakonec se tedy profesi zpěvačky nevyhnula. Dodává ale, že při zpívání je ve svém živlu, k tomu má ráda nové začátky a ráda zkouší nové věci, i mimo showbusiness.

Prioritní je pro ni ale rodina, tedy manžel a dcera Maruška. „Před 14 lety jsem dostala v Německu skvělou nabídku na sólovou desku a strach, že mi to nevyjde, jsem vyměnila za jistotu vztahu a rodiny. Takže možná bych teď měla v Německu velkou sólovou kariéru, ale zase bych neměla tu moji zlobivou cácoru a fajn manžela,“ konstatuje Marta a dodává: „Ono jaký si to uděláš, takový to máš. A mně někdy stačí absolutní blbost k tomu, aby byla stoprocentně šťastná. A teď to bude znít strašně pateticky, já třeba, když se někdy v noci vrátím z koncertu a vidím, jak tam oba dva leží a spokojeně oddychují, tak děkuju bohu a říkám si, že všecko, co potřebuji, tak mám na těch čtyřech čtverečních metrech naší postele.“

Proč má Marta na předloktí vytetovaného pejska, který vypadá jako myška? Má její dcera Maruška taky talent na muziku? I to (a mnohem více) se dozvíte v milém a otevřeném rozhovoru Jožky Kubáníka s Martou Jandovou.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související