V Modelovém světě v Brně uvidíte obrovské kolejiště. Děti si mohou pohrát i s autodráhou

28. leden 2024

Nedaleko hlavního nádraží v Brně můžete vstoupit do okouzlujícího světa modelového kolejiště. Do nejmenších detailů propracovaný svět mašinek, vláčků, aut i domů ožívá doslova dnem i nocí. Otevřený je po celý rok, vždy od středy do neděle. Děti si mohou pohrát s autodráhou a pro ty nejmenší je připraveno i dřevěné kolejiště.

V roce 2023 uplynulo 20 let od zahájení provozu modelového kolejiště v centru Brna. Na počátku stála usilovná mravenčí práce nadšených modelářů, kteří celý rok strávili stavbou malého velkého světa, ve kterém se prohánějí parní i moderní lokomotivy s vagóny, jež mnozí znají z minulosti i ze současnosti. Vlaky projíždějí zalesněnou krajinou, přes mosty do měst a vesniček.

Dokonale propracovaný malý svět vydrží malí i velcí návštěvníci pozorovat a zkoumat celé hodiny. Ale to není všechno. Den se tady střídá s nocí, světla pohasnou, na stropě se objeví hvězdy, ulice ozáří pouliční lampy a celé modelové kolejiště září malými světýlky aut a vlaků.

Malí, ale i hravější dospělí návštěvníci si mohou také zazávodit s autíčky na autodráze, k dispozici jsou i RC modely a pro nejmenší děti je připraveno dřevěné kolejiště.

Děti si mohou pohrát i s autodráhou

Modelový svět Brno má otevřeno od středy do neděle mezi 10:00 a 18:00. Nachází se asi sto metrů od hlavního vlakového nádraží na rohu ulic Novobranská a Josefská, v první patře E-pasáže. Vstup do domu je bezbariérový, k dispozici je výtah a eskalátor.

Spustit audio