V Brně začíná Euro Floorball Tour, Češi nastoupí proti mistrům světa ze Švédska

6. listopad 2015

Čtyři nejlepší florbalové týmy světa se utkají v Brně na turnaji série Euro Floorball Tour. Vedle domácí České republiky se fanouškům představí mistři světa ze Švédska a týmy Finska a Švýcarska. Na jižní Moravu se turnaj vrací po čtyřech letech a čeští hráči věří, že budou hrát před zaplněnými tribunami. Začínají dnes odpoledne proti mistrům světa ze Švédska.

„Lidi si cestu do haly najdou, protože je to malé mistrovství světa. Takové zápasy se sem zase dostanou možná až za tři roky. Když chtějí vidět nějaký florbal, musí přijít,“ zve diváky na tribuny haly v brněnské Vodově ulici útočník Tomáš Sladký.

Se 107 reprezentačními starty je nejzkušenějším českým hráčem v poli, a velmi dobře tak už zná i sestavy soupeřů. Všechny týmy podle něj přijely v nejsilnějším možném složení.

„FT se berou hodně vážně a berou se komplet sestavy a je to jenom dobře, protože testovat komplet béčkový kádr by nemělo vůbec smysl,“ dodává.

Český tým dnes odstartuje turnaj v 17.45 soubojem s úřadujícím mistrem světa – Švédskem.

„Je to trojutkání a musíme brát zřetel na to, že hned první utkání je velice těžké a hodí nás do vody mezinárodního florbalu,“ upozorňuje trenér Radim Cepek, že úvodní duel je sice velmi prestižní, jeho tým se ale musí soustředit i na další dva soupeře.

Loni se to Čechům povedlo náramně, v České Lípě domácí turnaj vyhráli.

„Nasadili jsme laťku vysoko, ale je to nový turnaj. Je to příprava. Každý zápas chceme vyhrát, doma před diváky nezklamat a odehrát super zápasy,“ přeje si útočník Sladký.

Nejzapálenější fanoušci florbalu v Brně navíc můžou vedle hlavního turnaje navštívit i juniorské soupeření týmů ze stejných zemí. Trenér Cepek se kvůli časové náročnosti turnaje nejspíš na zápasy českých nadějí nedostane.

„Chci vidět zápasy mužské kategorie i jiných soupeřů. Juniory znám, protože s nimi trénujeme a spolupracujeme celý rok,“ uzavírá.

autoři: sib , dan
Spustit audio