V autobusech na Břeclavsku se stává samozřejmostí připojení k internetu

29. leden 2012

Cestující městskou hromadnou dopravou v Břeclavi, v Mikulově a části IDS JMK mohou během jízdy zadarmo brouzdat internetem. V autobusech společnosti BORS je totiž k dispozici bezplatné bezdrátové připojení.

Majitelé takzvaných chytrých telefonů, tabletů anebo notebooků tak mohou cestou do práce číst zprávy či maily. Zájem o připojení k internetu je přitom značný. „V posledních třech dnech přesahoval počet připojených cestujících mírně číslo 500,“ prozradil v pátek generální ředitel společnosti BORS František Zugar, „za prosinec bylo alespoň jednou připojeno 13.486 různých zařízení.“

Autobus MHD v Břeclavi

Nabídnout lidem bezdrátovou síť WiFi v autobusech je přitom mnohem složitější než například v kavárně anebo jiném statickém místě. „Jak se ten autobus pohybuje, tak ten signál není občas nic moc,“ svěřil se se svou zkušeností jeden z břeclavských studentů, „ale je to výborný nápad.“

„Snažíme se cestujícím nabízet něco, co jiný konkurent běžně nemá,“ vysvětlil strategii firmy předseda představenstva Luděk Mikulecký, „aby byl cestující s naší službou spokojený.“ WiFi síť tak nabízí všech více než 130 autobusů společnosti.

Cestující si přitom budou moci brzy užít i další technické novinky. „Jedná se o velkoplošné obrazovky, ze kterých si budou moci číst lidé informace, které se k nim dosud dostávaly jen v papírové podobě,“ naznačil František Zugar.

autor: hon
Spustit audio