Úterní Noční linka: Letní jídelníček
Se vstupem do teplých měsíců přichází i touha po osvěžujících, lahodných pokrmech, které dokážou doplnit radost ze slunečných dní a letních večerů. Naše vysílání se proto promění v kuchařský ráj plný inspirace, kde budeme společně objevovat nové recepty, tipy na sezónní suroviny a triky pro zdravý a chutný letní jídelníček.
Jaké pokrmy a nápoje pro vás nejvíce evokují letní atmosféru a osvěžení? Jaký je váš oblíbený letní recept, který se stává tradiční součástí vašeho jídelníčku během teplých měsíců? Máte nějaké oblíbené letní ingredience, které vám dodávají energii a zpříjemňují váš letní den?
Jakým způsobem upravujete svůj jídelníček v letním období, abyste udrželi rovnováhu mezi chutí a zdravím? Které letní dobroty byste doporučili ostatním, kteří hledají inspiraci pro své letní menu? Jaké jsou vaše nejlepší zkušenosti s letními pikniky a grilováním?
Svůj příběh zavolejte Jarce Barboříkové do zlínského studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište sem, přímo pod téma (rozhlas.cz/linka). K dispozici je také email linka@rozhlas.cz. Těším se na Vás!
Související
-
Existují tři druhy šlehačky, k čemu se která hodí, prozradil Josef Maršálek
Cukráři šlehají smetanu ve třech stupních. Záleží totiž, na co pak budeme šlehačku potřebovat.
-
Jablečný koláč s poznámkou „Tomovi chutnalo“ nebo „přisladit“. Recept z kuchařky Marie Baťové
Zajímá vás, co rád jedl Tomáš Baťa? Český rozhlas Zlín nahlédl do soukromí jeho kuchyně. Podnikatelova manželka Marie Baťová byla výborná kuchařka.
-
Recept na Vizovické pečivo: mouka, voda, čas a šikovné ruce
Tradiční Vizovické pečivo se sice nejí, zato je krásné a plné symboliky. Jde o takzvané obřadní pečivo a ve Vizovicích se traduje 36 vzorů.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.