Trápení nenosím na trh. Vždy vás totiž určitě zahřeje úsměv a láska, říká herečka Naďa Konvalinková

21. září 2024

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 00:59 Rozhovor s herečkou Naďou Konvalinkovou
  • 05:52 Módní trendy prozradí, jaké boty se budou nosit na podzim 
  • 10:37 Kosmetický rádce poradí módní podzimní účesy
  • 14:43 Představíme vám muže s nejdelšími dredy u nás
  • 17:46 Rozhovor s učitelem Jakubem Kvášovským, nominovaným na Šarmantní osobnost roku
  • 22:59 Desítka finalistů ankety Šarmantní osobnost roku

Stálicí v naší rozhlasové anketě Šarmantní osobnost roku je herečka Naďa Konvalinková. Po roce je opět v desítce finálových osobností. Jaký byl tedy ten uplynulý rok?
Během toho roku jsem nazkoušela novou inscenaci pro Vinohradské divadlo. Tentokrát budeme hrát v kostele Šimona a Judy a hra se jmenuje Tetezka a je od Lenky Lagronové. Je to moc krásné představení, což mi dělá velikánskou radost. Povedlo se to, hrají se mnou samí mladí lidé, kteří jsou opravdu hodně nadaní.

Myslím si, že především musí člověk sám na sebe koukat trošku s humorem. A nebrat se příliš vážně.
Naďa Konvalinková, herečka

A co rozhlasová práce? Často vás slýcháváme v Pochoutkovém roce či v Humoriádě. Například paní Jitka Kosinová z Hradce Králové, nám napsala: Moje favoritka, paní Naďa Konvalinková, je vždy krásná a usměvavá. Srdce plné lásky z ní čiší. Mám ji moc ráda a těším se pokaždé, když ji v rozhlase uslyším. To vám musí jistě také dělat radost?
Je to milé. Už samotná nominace na tak nádhernou věc, jako je ocenění Šarmantní osobnost roku, mi dělá velikou radost. A právě mě těší tak krásná společnost, ve které jsem se ocitla. Protože jsem koukala na internet a zjistila jsem, co úžasných a skvělých lidí je tam se mnou.

Čtěte také

Věřím, že 1. listopadu si to v královéhradeckém Kongresovém centru Aldis všichni užijeme. Chci se ale zeptat, kde se ve vás stále bere onen optimismus a energie, kterou posluchači často zmiňují? Jak se člověk dovede hezky naladit, aby mohl dál rozdávat své srdce plné lásky?
Myslím si, že především musí člověk sám na sebe koukat trošku s humorem. Nebrat se příliš vážně. A potom také věci, které každý z nás má, tedy nějaké trápení, to já nenosím na trh. Myslím si, že máme všichni v životě spoustu okamžiků, kdy nám není úplně nejlépe, ale v takových chvílích se svěřím jen svým nejbližším. Ale věřím, že vždy, ať kohokoliv potkáte, zahřeje úsměv a láska.

Co vám, kromě zmíněné pracovní stránky, dělá v současné době radost? A povedla se také letní dovolená?
Letos se mi naštěstí prázdninová dovolená povedla. Opravdu jsem byla dva měsíce na chaloupce v přírodě. Takže v lese a na zahradě. Tam jsem velké vedro krásně přečkala. A já když mám volno, tak hodně čtu. Mám tady stoh knížek, které ještě potřebuji přečíst. Literatura mi prostě dělá velkou radost.

Čtěte také

Čtu nejrůznější žánry, ať už to jsou romány, životopisy, ale všechno spíše romantické příběhy. Nemám ráda nic odstrašujícího, nějaké thrillery, to nemusím.

A rozhlas také ráda posloucháte? Je na to vůbec čas?
Posluchač ve mně poslouchá po ránu Dvojku, nebo potom, když cestuji autem. Jinak přes den jsem pořád někde, tak na to moc času není. Ale ráno si nenechám rozhlas ujít a také na chaloupce mi rádio běží po celý den.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související