Tipy na víkend – vyberte si svůj region!

26. červenec 2024

Ještě nevíte, kam se o víkendu vydat za kulturou, památkami, za sportem nebo do přírody? Ústecký kraj žije olympiádou, v Mostě na vás čeká olympijský park. Koná se ale i řada koncertů, v Hradci Králové vystoupí Ed Sheeran, koncert otevře Ewa Farna. V Zoo Praha pokřtí mláděte luskouna. Chcete zažít pravěký den? Doražte na jih Čech. Do České Třebové přijedou velorexy. Podívejte se, co zajímavého se chystá ve vašem kraji.

Největší akcí těchto dnů je Olympijský festival u jezera Most. Denně od 9 do 21 hodin nabízí pestrý program, kde si můžete vyzkoušet přes 50 druhů sportů, fandit při přímých přenosech z Paříže a setkat se se zajímavými hosty z řad sportovců i umělců. V neděli uvidíte  exhibici cheerleadingu, breakdance, taekwonda a spousty dalších sportů, které si můžete i sami vyzkoušet.

Na zámku Kozel se po celý víkend koná letní jarmark. Čeká vás nabídka ručně vyráběných výrobků přes dětské hračky až po keramiku a šperky. Děti si mohou užít jízdu na dobovém kolotoči nebo se zabavit v dětských dílničkách. Vstupné do areálu i na jarmark je zdarma.

Na hudebním festivalu Štěrkovna Open Music na břehu Hlučínského jezera se v pátek můžete těšit na No Name, Vojtěcha Dyka a D.Y.K., Alici nebo Jiřího Krhuta. V sobotu vystoupí Olympic, Rybičky 48, Aneta Langerová, Tomáš Klus, MYDY a další.

Chcete vědět, co zajímavého se děje blízko vás? Klikněte do mapy a vyberte si z našich tipů.

Rádi zveřejníme i vaše tipy. Napište nám je na adresu vikend@rozhlas.cz.

autor: djo
Spustit audio