Stravitelnější řízky, játrové knedlíčky, které se nerozpadnou i lahodné a měkké maso v guláši

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Řízek se dělá na barvu, asi 3 minuty z každé strany, aby hezky zezlátl

Naše babičky byly fantastické kuchařky. A jejich užitečnými radami se řídíme dodnes.

Tak například: Játrové knedlíčky se nerozpadnou, když je necháte před vařením hodinu v ledničce. Řízky budou lépe stravitelné a voňavé, když je ihned po usmažení pokapete citronovou šťávou. Křupavou kůrčičku na pečené huse získáte, když ji před koncem pečení potřete horkou osolenou vodou.

A ještě jedna rada na závěr. Hovězí maso v guláši bude jemnější a po uvaření měkčí, když ho ještě syrové a na kostky nakrájené lehce prosypete kypřícím práškem. Doufám, že i dnešní rady vyzkoušíte.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio