Sbírejte šípky, sušte je a vařte z nich čaj. Jak prospívají zdraví, poví Iva Hüttnerová

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy šípkový čaj

Nastal čas sběru šípků, chcete-li také šipky nebo psí růže. Šípky obsahují velké množství vitamínu C, chrání tělo před infekcemi, pomáhají se soustředěním, ochraňují cévy a jsou dobré také pro naše kosti a zuby. Věděli jste, že jsou jedním z nejlepších přírodních léčiv při paradentóze? 

Šípky čistí krev a mají blahodárný vliv při infekcích žlučníku nebo ledvin. Čaj z nich je dobrý také při nachlazení a horečce nebo při žaludečních obtížích.

Sbírejte je vždy dobře vyzrálé, ale vždy ještě tvrdé. Sušit je můžete v celku nebo krájené při maximální teplotě do 60 stupňů Celsia. Ať jste díky nim zdravější!

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio