RECEPT - Vánočka (bezlepková)

25. listopad 2003

Vánočka (bezlepková)

250 ml vlažného mléka, 1 sáček sušeného droždí, 9 kostek cukru, 3 žloutky, 150 ml oleje, 300 g bezlepkové mouky, 20 g rozinek, 20 g nasekaných ořechů, 20 g nasekaných mandlí, sůl.

Do vlažného mléka nasypeme sáček droždí a přidáme cukr, špetku soli, žloutky, olej a přisypeme bezlepkovou mouku. Dobře vymícháme a pak přidáme rozinky, nasekané ořechy a mandle. Promícháme a těsto ihned vlijeme do tukem vymazané a vysypané formy. Necháme 45 minut kynout a pečeme v předehřáté troubě 45 minut při 180 stupních C.


Napište nám váš oblíbený recept - apetyt@bo.rozhlas.cz

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Spustit audio