RECEPT - Rozinková srdíčka a bezlepkový Obyčejný vuřtový guláš

29. listopad 2004

Rozinková srdíčka
50 g celozrnné mouky, 70 g medu (2 lžíce), 140 g ořechů, 100 g mletých rozinek, 100 ml citronové šťávy (1 citron + voda), 1/2 vanilkového cukru

Mouku, ořechy, spařené a pomleté rozinky a vanilkový cukr smícháme na válu, přidáme tekutý med a citronovou šťávu s vodou, vypracujeme těsto a necháme jednu hodinu odpočinout (ideální nechat zabalené odpočívat přes noc). Pak vyválíme plát 5 - 6 mm silný a vykrájíme srdíčka. Ty poklademe na vymaštěný a moukou vysypaný plech, potřeme mlékem a ozdobíme sekanými ořechy nebo mandlemi. Pečeme při teplotě 180 stup.C asi 10 minut.

Obyčejný vuřtový guláš (bezlepkový)
0,5 kg jemného točeného kabanosu Globus, 2 větší cibule, 4 velké brambory, 2 pol. lžíce mouky Mantler, mletou papriku, paličku česneku, majoránku, pepř, sůl, olej

Cibuli nakrájíme na jemno, kabanos nakrájíme na kostičky, zaprášíme mletou paprikou a krátce opečeme na oleji. Zalijeme vodou a dáme vařit. Připravíme si oloupané a na kostičky nakrájené brambory, které přidáme do guláše. Osolíme a vaříme až jsou brambory měkké. Guláš zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a znovu krátce povaříme. Přidáme utřený česnek, majoránku a dochutíme pepřem a solí. Na talíři ozdobíme na kolečka nakrájenou cibulí. Ke guláši se báječně hodí rohlíky připravené z mouky Promix forte a bezlepkové pivo.

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Spustit audio