RECEPT - Řezy babičky Albíny

27. říjen 2003

Řezy babičky Albíny

600 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 200 g másla (nebo Hery), 2 celá vejce, 2 prášky do pečiva, 3/4 kg tvarohu, studené mléko, vanilkový cukr, 1 žloutek, rozinky, švestkové povidlí

Těsto vypracujeme na vále tak, aby bylo hladké. Rozdělíme na tři díly a postupně vyválíme. První plát namotáme na váleček a rožložíme jej na vymaštěný plech. Potřeme tvarohem smíchaným s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutkem a rozinkami a zakryjeme druhým plátem těsta. Na ten rozetřeme švestková povidla a přikryjeme třetím dílem rozváleného těsta (můžeme udělat i mřížku). Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě. Řezy krájíme druhý den, až se zaleží. Místo tvarohové náplně můžeme použít i podušená jablka.


Napište nám váš oblíbený recept - apetyt@bo.rozhlas.cz

Recept Apetýtu
Spustit audio