RECEPT - Ovocný koláč a Zahradníkova čočka (oba pokrmy bezlepkové)

28. červen 2004

Ovocný koláč
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1/2 Hery, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek studeného mléka, vanilka, ovoce

Z tuku, mouky a cukru připravíme tzv. žmolenku. 1 hrnek žmolenky dáme stranou. Do zbytku přidáme prášek do pečiva, 3 celá vejce, 1 hrnek studeného mléka a dobře promícháme. Těsto nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech a poklademe ovocem. Zbylou žmolenku smícháme s vanilkou a posypeme jí moučník. Pečeme v mírně vyhřáté troubě.

Zahradníkova čočka (bezlepková)
Balíček předvařené čočky, sáček mražené čínské zeleniny, cibule, 150 g anglické slaniny, 3 lžíce kečupu (číst etikety, aby byl bezlepkový), polévkové koření,sůl, pepř, bazalka

Čočku uvařte podle návodu. Cibuli a slaninu nakájejte na kostičky a opečte na trošce oleje. Přidejte mraženou zeleninu a za stálého míchání opékejte. Přidejte uvařenou čočku, zalejte troškou vody, ochuťte polévkovým kořením, kečupem, pepřem a bazalkou. Nechejte chvilku podusit a podávejte s opečenou bezlepkovou klobásou, volským okem a čerstvým bezlepkovým chlebem.

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Spustit audio