RECEPT - Mrkvový salát se sýrem a jablky a bezlepkové Škračky

23. srpen 2004

Mrkvový salát se sýrem a jablky
300 g mrkve, 300 g celeru, 3 jablka, 100 g sýra (ementálu), 1 kelímek bílého jogurtu, 30 g rozsekaných ořechových jader, sůl, cukr, citrónová šťáva

Mrkev očistíme a krátce ovaříme. Nakrájíme ji na nudličky. Stejně tak celer. Oloupaná jablka nakrájíme na nudličky a ihned zakapeme citrónovou šťávou. Přidáme rozsekaná ořechová jádra, na nudličky nakrájený sýr a vše spojíme jogurtem, který jsme ochutili solí, cukrem a citrónovou šťávou. Salát podáváme jako studený předkrm nebo jako přílohu k minutkám.

Škračky (bezlepkové)
400 g vepřových nebo drůbežích jater, cibule, sůl, chilli koření, kmín, 2 vejce, olej

Na oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme na větší kostky nakrájená játra. Okořeníme a orestujeme. Před dokončením zalijeme vejci rozšlehanými se solí a necháme ztuhnout. Lehce promícháme.

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Spustit audio