RECEPT - Maminčino cukroví a bezlepkové Linecké pečivo

15. prosinec 2003

Linecké pečivo (bezlepkové)

250 g směsi Promix UNI (nebo Mantler), 50 g moučkového cukru, 150 g másla (nebo Hery), 20 g smetany na šlehání, 1 vanilkový puding Dr Oetker, citronová kůra z 1 citronu. Pečící papír.

Všechny suroviny zpracujeme ve vláčné těsto, které uložíme do chladne. Nejlépe druhý den vyválíme asi 3 mm silnou placku a vykrajujeme cukroví, které ukládáme na plech, vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až okraje začnou růžovět. Po vychladnutí slepujeme ostřejší marmeládou, poléváme citronovou polevou a zdobíme barevnými kuličkami, slepujeme máslovým krémem a poléváme čokoládou. Z těsta na linecké pečivo lze vyrábět také rohlíčky.

Maminčino cukroví

100 g mouky - hl. nebo polohrubé, 140 g másla, 1 tabulka strouhané čokolády nebo 1 lžíce kvalitního tmavého kakaa, 140 g loupaných strouhaných mandlí, 140 g cukru, 2 natvrdo uvařené žloutky, 1 celé syrové vejce, trocha nastrouhaného muškátového oříšku

Vše smícháme a vypracujeme těsto, které dáme do chladna na chvíli odpočinout. Vyválíme placku a vykrajujeme menší tvary. Zdobíme čokoládovou polevou a kyselou zavařeninou.


Napište nám váš oblíbený recept - apetyt@bo.rozhlas.cz

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Spustit audio