RECEPT - Francouzské řízečky a bezlepkový Pribináček

8. listopad 2004

Francouzské řízečky
4 kuřecí řízky, 1 velký bílý jogurt, troška citrónové šťávy, grilovací koření, cibule, česnek, sůl, 1 vejce, polohrubá mouka (množství podle potřeby)

Máme-li velké řízky, rozkrojíme je a osolíme. Do mísy dáme jogurt, přidáme grilovací koření (podle chuti), pár kapek citrónové šťávy, najemno nastrouhanou cibuli, rozdrcený česnek a zamícháme. Do této směsi vložíme maso a necháme marinovat. Nejlépe přes noc, nebo aspoň 2 - 3 hodiny. Pak maso vyjmeme a do marinády ještě přidáme celé vejce a polohrubou mouku. Umícháme hladké těstíčko, v němž maso obalíme (nesmí se odlupovat) a necháme ještě aspoň hodinu odležet. V rozpáleném oleji potom řízečky usmažíme.

Pribináček (bezlepkový)
4 dl mléka, 1 vanilkový cukr, 100 g cukru krystal, 20 g másla, 1 vanilkový puding, 600 g tvarohu, nugeta nebo kakao - nemusí být

Klasickým způsobem uvaříme puding ze všech surovin, kromě tvarohu. Hotový puding necháme vychladnout a elektrickým šlehačem do něj vmícháme tvaroh. Směs dobře vyšleháme. Tvarohový krém můžeme rozdělit na dvě části a do jedné zašlehat oříškovou nugetu nebo kakao.

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Spustit audio