RECEPT - "Fofr" jablečné lívance a bezlepková Květáková polévka a zeleninové karbanátky

7. červenec 2004

"Fofr" jablečné lívance
300 ml mléka, 300 g hladké mouky, 300 g hrubě strouhaných jablíček, 1 prášek do pečiva, 1 vajíčko, špetka soli, malá kávová lžička cukru - nemusí být

Přísady smícháme v hustší těstíčko, na pánvičce smažíme placičky na malém množství oleje - nádherně se nafouknou. Na hotové lívance můžeme dát čokoládovou polevu, marmeládu, šlehačku nebo jen pocukrovat.

Květáková polévka a zeleninové karbanátky (bezlepkové)
1 celý květák, 8 středně velkých brambor, 1 špenátový protlak, 2 klobásy, 200 g tvrdého sýru, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 vejce, sůl, máslo (nebo Hera, Perla)olej na smaženímouka :kukuřičná hladká, pohanková , sojová

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, opraný květák pokrájíme na velikost bramborových kostek, vše vložíme do hrnce s vodou, přidáme trochu kmínu, osolíme a povaříme téměř do měkka.Připravíme si z másla a kukuř. mouky zásmažku.
Do mísy vyjmeme asi 1/2 téměř dovařeného květáku s bramborami.
Polévku zahustíme připravenou zásmažkou a povaříme 15 min. Dle chuti dosolíme.
Do mísy s 1/2 květáku přidáme rozpuštěný špenátový protlak, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, nahrubo nastrouhanou klobásu a tvrdý sýr, osolíme a zahustíme kukuřičnou, pohankovou a sojovou moukou tak, abychom mohli tvarovat karbanátky, které těsně před smažením obalíme v kukuřičné strouhance.Smažíme po obou stranách dozlatova. Na smažení doporučuji olivový olej.

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Spustit audio