RECEPT - Brambory uzenářské a Masové placičky s tvarohem (oba pokrmy jsou vhodné pro bezlepkovou dietu)

19. leden 2004

Brambory uzenářské (bezlepkové)
750 g vařených oloupaných brambor, 75 g cibule, 75 g sádla, 100 g uzeného masa (šunka, uzená rolka), 50 g rajčatového protlaku, sůl, pepř, petrželka

V pánvi osmahneme na sádle hrubě nakrájenou cibuli, přidáme na silnější proužky nakrájené uzené maso, na klínky nakrájené vařené oloupané brambory, protlak, sůl, pepř a sekanou petrželku. Vše společně osmahneme, načež zlehka posypeme strouhanou houskou a dáme zapéci.

Masové placičky s tvarohem
600 g mletého masa (napůl hovězího a vepřového), 150 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 100 g cibule, 1 lžička paprikové vegety (bezlepkové!), sůl, pepř, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce sekaných bylinek, olej na smažení

K mletému masu přidáme ostatní přísady, včetně tvarohu a dobře promícháme. Mokrou rukou tvarujeme malé placičky, které zvolna opékáme po obou stranách. Jako přílohu doporučuji různě upravené brambory a nezapomeňte na zeleninový salát.

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Spustit audio